La Noir Verni werd XM V6 24V

3785 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Citrophile
afbeelding van Citrophile

Mike, nu echt hopen dat dit het probleem was :D :wink: .

Vergeet niet binnenkort nog even te resetten voor de zekerheid.

De genoemde sensoren zijn voor de veercomputer en niet de boordcomputer.

CDPF melde in het draadje van Jeroen78, dat de boordcomputer het verbruik mede bepaald aan de positie en verplaatsing van de vlotter.

Lignage
afbeelding van Lignage

Dat zei ik dus ook, zie opmerking over de benzinepomp :)

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Dat is een goede opmerking :wink: , maar de volgende vraag van Mike zou dan weer zijn wat precies van de benzinepomp.

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

Citrophile zegt:

De VC kijkt ook naar:
de gaspedaalsensor
de remdruksensor
de wieluitslagsensor

Dus ook van deze sensoren en de slechte aansturing van de HA klep worden opgeslagen in het geheugen van de VC.

Dus zodra het veerprobleem opgelost is, weer de boel resetten :wink:.

En dat is nu juist het typische JP (wel bij de les blijven vriend) de VC gaat niet in storing, het HA lampje gaat gewoon branden bij op contact zetten.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Citroën-das-pas-fën zegt:

Zullen we het simpel houden? Het relais krijgt geen 12 volt. Boem. (Dettol zou zeggen: feit. :P ) De +12 volt moet uit de VC komen. Direct uit de VC nog wel, met een heel kort draadje. ..........Ik zeg nog 1 keer: Stekkerverbinding! Verder helemaal niet zoeken! :)

Sorry Roger, die vat ik niet. Als ik zelf en plusdraad van de pluspool naar het relais heb aangelegd, dan komt er toch +12V van buiten naar het relais, en toch niet vanuit de VC naar het relais?

Ohhhwww dit zijn van die momenten die me terug doen denken aan de middelbare school, natuurkunde les. Ik wilde echt wel, maar het kwam niet mijn grijze harsens in.

Ennie weej (zou Wim zeggen) het is idd zo als Mark opmerkt dat mijn HA lampje het altijd gedaan heeft. Daarin is nooit een storing geweest. JP: Dat resetten; eigenlijk ben ik wel happy zo, ik durf daarmee effe niet meer te klooien. Ik heb wel tig keer de stekers op de VC los gehad. Er hebben 3 verschillende VC's ingezeten de laatste dagen en nu "schijnt"het te werken.

Het verhaal van de BC heeft volgens mij geen ruk te maken met de VC. De BC werkt al niet sinds ik haar in Nov heb gekocht. Daar heb ik dus al veel aan onderzocht zoals hierboven geschreven. De laatste maanden deed die helemaal niets meer en sinds 2 weken geeft ze af en toe weer mesjoege. De VC problemen dateren van de laatste 5 weken.

Maar ik begrijp dat gaspedaal sensor, rempedaal sensor en stuurhoek sensor niets te maken hebben met de Boord Computer. Mooi! Hoef ik ook daar niet aan te klooien.

Ik zal morgen Renard eens vragen waar hij aan denkt als hij het gedrag van de BC aanhoort.
:wink:

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

Roger bedoelt het volgende; (aansluitingen van het relais)

1 stuurdraadje komt uit de VC en laat het relais schakelen. ***

1 draadje komt van de accu en wordt door bovenstaande draad geschakeld via het relais naar......

1 draadje wat je kabelboom ingaat naar de elektroklep (die ervoor zorgt of je auto hard of zacht veert)

dan tenslotte zit er nog één massadraadje aan je relais.

***
Komt er geen of slecht singaal uit je VC over dit stuurdraadje dan wordt je relais niet of niet langer bekrachtigd en dan gaat je vering in hard.
Dat bedoelt Roger met een brakke stekker of stekkerverbinding en alles wat er op of aanhangt.

Kappisch?

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

wimb
afbeelding van wimb

Zullen we de discussie nu maar parkeren? Mike verwacht dat het hydractiefsysteem normaal blijft werken. En dat hopen wij natuurlijk ook voor hem.
Dit soort problemen proberen te ontrafelen vanachter de computer is niet zinvol. ;-)
En als Mike het wil, kunnen we natuurlijk altijd nog een keer langskomen.

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Prima Wim....alhoewel, ik zie dat ik nog slechts 199 posts achter lig op Mark :lol:

stooftaker
afbeelding van stooftaker

OT gaat die strijd hier ook al losbarsten???
gelukkig zijn er hier niet zo veel veelposters zodat je al rap in de top 10 staat :lol: OT uit

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Vanmiddag LA Noir bij Renard geparkeerd. Zeer goed verende rit gehad en wederom geen uitval. Af en toe twijfel ik wel, maar toe ik in de leen Saxo terug reed bleken bepaalde weg gedeeltes die ik daarvoor met de XM reed gewoon echt slecht te zijn. Mozes kriebel wat een verschil zeg. Iedereen die in een Saxo rondhobbelt zou voor de aardigheid eens in een XM moeten stappen :shock:

Aan Rene, van RE -nard, npg gevraagd of hij zo een boosdoener voor de BC kon aanwijzen. Wist ie ook niet. Had het over een debiet stekker nog wat boven op de kop. :roll: Ik zei dat er toch meer met dit probleempje moeten zijn. "Ja dat klopt, alleen rijden die er gewoon mee door en vinden dat wel best"

"Oh, dus ik ben eigenlijk een XM rijder die duitse grundlichkeit verwacht"

:lol:

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Ik heb even een Saxo 1.1 :sick: gehad, die gauw weggedaan voor een XM V6 :lol:. De Saxo is wel vele malen goedkoper rijden :lol:.

Je bent alweer een antal stappen verder met de XM, het zal toch leuk zijn als jullie daarmee op vakantie gaan :D.

stooftaker
afbeelding van stooftaker

succes met de lampen eej?!

Xsara Coupe
afbeelding van Xsara Coupe

En dan te bedenken dat ik 3 jaar lang mijn xsara naast mijn xm heb gehad... Dan wordt je bijna dagelijks met je neus op de feiten gedrukt :wink: :lol:

Alhoewel ik het allemaal nog wel mee vindt vallen.. Moet je eens in een Ford stappen, zoals die van mn pa of ma :lol: DAN schrik je je pas dood :shock:

Mooi dat ze het weer goed doet met veren! Houden zo :wink:

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Renard belde aan het eind van de middag netjes dat LA Noir nog niet klaar is. Sterker nog, er is nog een afgebroken bout. Morgen gaat hij er pas echt aan werken. Dan is het bedrijf dicht en kan hij zich goed concentreren. Hij moet nu 2 nieuwe draadeinde maken. Maar als het dan goed is ben ik er blij mee.

Ben benieuwd hoe mijn dame dan rijdt zeg....

stooftaker
afbeelding van stooftaker

in D vooruit :wink:
Hoop voor je dat ie morgen er klaar mee komt.
Dan kan je nog een week testen vooraleer je besluit er ja dan nee mee op vakantie te gaan :wink:

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Neuh het wordt maandag, we bellen morgen wel maar ik heb liever dat ze er de tijd voornemen en niets afraffelen...

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

En we hebben een stille dame!!!!

Vanmiddag de XM opgehaald bij Renee van Renard. Zonder meer netjes gedaan, en dik binnen budget. Hij had dit klusje nog niet eerder gedaan, wat ik overigens niet begrepen had toen ik daar 6 weken geleden was. Maar goed, Renee had er schik in dat ut-um-gelukt was...en ik ook natuurlijk. Hij houdt wel van een uitdaging en van de gebaande paden af te stappen.

Maar er zit nu een nieuwe pakking in en er zijn 2 nieuwe tapeinden geplaatst waarin nieuwe bouten zijn gedraaid. (Zeg ik dit wel goed?)
Voor de rest was het spruitstuk lekvrij.

Dus vol goede moed op naar Eindhoven. Idd een aanmerkelijk verschil in geluid. En het veren leek me ook goed, of niet, of wel, of niet (zo zit ik dus hedentendage achter het stuur.. :roll: ) Na 5km toch even gestopt en het relais meten...vol licht dus er is aansturing.

De snelweg op...het stonk wel van binnen, een verbrand luchtje maar ik wijt dat maar even aan de nieuwe pakking, morgen even bellen of dat zo is. Ze trekt nog beter nu alles gas dicht is :D Ook allemaal goed..

En dn zit je weer de vering te beoordelen.... ze is wel hard nu of valt het mee,ligt het aan mij...goed de weg voor me in de gaten houden en wanneer voorliggers beginnen te deinen over lange "kuilen" het veer gedrag van La Noir beoordelen.

Nee he...dit is niet goed... Voor de verandering begint ook het ABS lampje even te branden...nog niet gehad dus kan er ook wel bij.

Gestopt bij een tankstation, meten en idd..geen 12v op het relais..(Wel op + draad natuurlijk)XM is niet in te duwen en keihard. Overal aan trekken en duwen maar situatie blijft hetzelfde. Motor af. Even wachten en deur open..en... klik...en weer 12V aanwezig. Rijden en weer veren...

Thuis alles nog eens nagelopen, deuren open en dicht maar het blijft werken zoals het hoort. Weer een lange proefrit en niks aan het handje. Wel weer even het ABS lampje :evil: Bij de eerste bocht waar wat modder ligt in de ankers en het ABS systeem werkt feilloos.

Het probleem is nu dat ik een beetje "out off options" ben en ook wel tegen een deathline loop as vrijdag.

Even denken : die electrokleppen zitten onder de auto. Kan het zijn dat daar een aansluitng niet goed is, zit daar een stekker aan die ik zou kunnen controleren? Als die niet goed contact maakt kan deze klep het relais en de VC in de war sturen? Komen die kleppen "op scherp" te staan zodra er een deur wordt geopend?

Het is al eens vaker voorgekomen dat de XM dus helemaal "hard" was en als ik dan een deur opende ze met een zucht zakte naar de normale ruststand. Zitten de klepsturing gekoppeld aan de interieur verlichting?

Als ik het relais verwijder wat voor de stekker van de VC zit en de aansluitng weer origineel maak, zou dat de zaak weer verbeteren?

Wat een maf, en ook wel -uniek- (begrijp ik), probleem is dit toch...

Hier nog een plaatje van de oude pakking:
IMAGE(http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-RJSNZN6E.jpg)

En: "Spotrepair in just one minut"..effe de afdruk van de Volvo gecamoufleerd, staat wat netter op vakantie
IMAGE(http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-A4YTIPFZ.jpg)

wimb
afbeelding van wimb

Jouw probleem is en blijft een uitdaging voor de echte elektronicus. ;-) Een troost, je hebt een type 1 dus maar 1 klep.
En wat je volgens mij ook nog niet hebt geprobeerd is om, als ze weer in de harde stand staat, langzaam te rijden en de deur open en dicht te doen.
Wel veilig doen, dus in een rustige straat zonder kinderen, honden, Volvo's etc. ;-)

De volgende stap wordt toch echt meten met een multimeter.

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

Die tip is een goeie Wim, dat werkte bij mijn type I altijd weer voor 30 seconden.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Mike, als je bij het tankstation geen spanning gemeten hebt bij het vc-signaal/ elektroklep draad dan moet je het toch daar zoeken.
Aan de HA elektroklep zit een stekker, die kan je eventueel wel schoonmaken.

Nu je ook af een toe een ABS storing hebt, lijkt het heel sterk alsof de voedingsspanning en/of massa in die kabelboom naar de computers toe wat matig is.

De klepsturing is onafhankelijk van interieurverlichting.

Tip van Wim is idd een goede :wink:.

Vwb spruitstuk reparatie, top dat het goed gelukt is :D.

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.

Citrophile zegt:

Aan de HA elektroklep zit een stekker, die kan je eventueel wel schoonmaken.

Lijkt me sterk aangezien het signaal dan wel dan niet uit de VC komt. Ik verdenk eerder de VC dan de klep. Maar dat weet je pas zeker als je bv constant 12 volt op de klep zet zonder tussenkomst van de VC.

Lijkt me eerder gezegt een beter idee dan de boel weer in de oude situatie terugbrengen.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Dat van de elektroklep lijkt me ook erg sterk daarom gaan mijn vermoedens ook uit naar de veercomputer.

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

wimb zegt:

Jouw probleem is en blijft een uitdaging voor de echte elektronicus. ;-) Een troost, je hebt een type 1 dus maar 1 klep.
En wat je volgens mij ook nog niet hebt geprobeerd is om, als ze weer in de harde stand staat, langzaam te rijden en de deur open en dicht te doen.
Wel veilig doen, dus in een rustige straat zonder kinderen, honden, Volvo's etc. ;-
De volgende stap wordt toch echt meten met een multimeter.

Ha ha ha ha...die is leuk! Maar stel, dat werkt, wat boots ik dan na?? Wat gebeurt er danwaardoor het wel werkt. Toch een signaaltje van de deur, in brede zin, naar de VC??

Ook vraag ik me af wat er te meten valt...ik zat er eigenlijk aan te denken om mijn spanningszoeker met een electrische draad naar binnen te leiden of iets dergelijks. zodat ik kan zien waneer er geen aansturing is. Hoef ik misschien 's nachts op de autoroute alleen af en toe me deur open te gooien :rofl:

gomp
afbeelding van gomp

en die fransen die je zien rijden...

Heb je weer zo'n hollander die zo nodig een auto van ons moest hebben... :lol:

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Heb op Cifo nog eens zitten neuzen maar er wordt bij noodloop problemen uitgegaan van het feit dat het sportstandlampje niet aangaat en de het "K" motormanagement lampje wel blijft branden. That is not the case with La Noir...

Wel is het zo dat Matthijs mijn VC niet kon uitlezen met de laptop...wie heeft er zo'n malle pietje apparaat? Zou het daar wel mee lukken??

Oh en waar zit de electroklep, hebben we daar een bouwtekening van? (Fijn dat het er maar eenjte is trouwens, scheelt weer de helft :? )

Sarinora
afbeelding van Sarinora
  • Citroen XM Eclusive, 3.0 ltr - V6 - 24V - Bj. dec.1994.

Mike, ik heb zo'n mallepietje apparaat, daarmee heb ik ook mijn computer de laatste keer uitgelezen. Als je het wil gebruiken, stuur ik het wel naar je op. dat is niet zoveel werk. :wink: :wink:

Citrophile
afbeelding van Citrophile

De veercomputer en injectiecomputer staan los van elkaar.

Zodra het HA lampje niet meer aangaat bij het starten is er een storing opgeslagen in de veercomputer.
Het "K" lampje geeft een storing aan in de injectiecomputer.

Met de Lexia is er een tussenkabels nodig voor de oudere modellen zoals de serie1.
Ik heb wel een serie1 testkastje die je mag lenen, moet je hem wel bij me komen ophalen :wink:.

De HA elektroklep zit aan de passagierskant ra van het voorste subframe.
Het zit in een metalen framepje:
IMAGE(http://i288.photobucket.com/albums/ll171/Citrophile/Onderdelen/PIC_0003.jpg)

Zoek jouw probleem eerst bij de kabelbomen van de computers en wellicht toch nog een massapunt achter de computerbak over het hoofd gezien?

Citrophile
afbeelding van Citrophile

Sarinora zegt:

Mike, ik heb zo'n mallepietje apparaat, daarmee heb ik ook mijn computer de laatste keer uitgelezen. Als je het wil gebruiken, stuur ik het wel naar je op. dat is niet zoveel werk. :wink: :wink:

Heel aardig aangeboden maar voor een serie1 is het anders dan voor een serie2 :wink: , in hoeverre het anders is weet ik niet.

eXpelliarMus
afbeelding van eXpelliarMus

Andere stekkers, andere VC's, Andere uitlees plaatsen. :wink:

La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni

Zeker aardig aangeboden Benny...maar ik moet er ook iemand bij hebben die het kastje bediend zeg maar... :wink:

JP, is dat wat in de oranje cirkel zit? En bij de pijl, is dat de bedrading ervan?
IMAGE(http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-PL3XSZNR.jpg)

Kun jij mijn XM uitlezen?, ik scheur wel naar Dordt hoor...

Pagina's