CITROËN XM CLUB NEDERLAND

De CLUB

Over de Citroën XM

Citroën introduceerde de XM in mei 1989 als opvolger van de Citroën CX. De XM werd opvallend goed ontvangen door de pers. De journalisten roemden de ruimte, het comfort en het opmerkelijke design. Het enthousiasme van de autojournalisten leidde uiteindelijk tot de titel ‘Auto van het jaar 1990’. In 1995 volgde een facelift met als meest opvallende kenmerken een nieuw front en een ander dashboard. Ook daarna zou Citroën nog tal van wijzigingen doorvoeren. In 2000 stopte de fabrikant met de productie van de XM.

 

Over de Citroën XM Club Nederland

De Citroën XM Club Nederland werd in 1998 opgericht door een aantal liefhebbers van deze ‘grande dame’. Op dat moment was de XM nog in productie. Het oprichten van een vereniging terwijl een auto nog in productie is, gebeurt niet vaak. Sinds de oprichting is de Citroën XM Club Nederland uitgegroeid tot een vereniging met tal van evenementen, een mooi clubblad en een fraaie website met een actief forum.

 

Over de leden

Op dit moment heeft de Citroën XM Club Nederland zo’n 330 leden. De redenen om lid te worden verschillen. De ene liefhebber vindt de XM gewoon een mooie auto, gaat naar toerritten en leest met veel plezier de Ambiance Extrême, het clubblad dat ieder kwartaal uitkomt. De ander wil graag het technische naatje van de kous weten, sleutel graag en bezoekt elke technisch evenement dat door de Evenementcommissie wordt georganiseerd. De Citroën XM Club Nederland wil graag dat iedereen zich thuis voelt bij de vereniging. Draag je de XM een warm hart toe? Dan kun je uiteraard lid worden van de Citroën XM Club Nederland.

 

Techniek en behoud

De Citroën XM Club Nederland staat ook voor het behoud van onze limousine. Naarmate de jaren verstrijken wordt het technisch belang binnen de doelstellingen van de club steeds belangrijker. De technische rode draad bestaat momenteel uit publicaties in ons magazine en interactieve presentaties op evenementen. De onderling sterke band tussen de leden zorgt voor veel “buitenclubse” technische uitwisseling en sociale contacten. Het bestuur nodigt iedereen die een passie heeft voor de Citroën XM en die passie wil delen in een kwaliteitsvereniging als de onze uit, om als lid te ervaren waar de slogan: XM, la route maîtrisée! voor staat.

 

Welkom!