XM liefde

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
L'Amandier
afbeelding van L'Amandier
XM liefde

Goed, nadat ik vakkundig m'n Xantia tegen een vangrail had geparkeerd, heb ik mijn eerste XM gekocht. Om een of andere reden was ik er altijd een beetje huiverig voor, maar omdat ik de eigenaar kende en snel een auto nodig had, overstag gegaan. Die Y4 Turbo CT heeft mijn liefde voor de XM aangewakkerd. Dat reed zoveel beter dan een Xantia... Weliswaar niet zo lekker als m'n CX diesel, maar die kreeg op dat moment groot onderhoud. 

Ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan toen er een Y3 V6 op m'n pad kwam. De CX was bijna klaar en dit leek me een leuk project voor erbij. De Turbo CT is nu andere mensen heel blij aan het maken!

 

Om eerlijk te zijn: de V6 heeft een hoop liefde en werk nodig. Dus eerst maar eens bedacht wat ik er mee wilde. De automaat deed uiteraard niet wat ze zou moeten doen en zo waren er nog een hoop puntjes: banden, ruitenwissers, hoogteregelaar die lekt en een interieur dat niet goed zat. En alles redelijk vunzig.

 

interieur is nu enigszins schoon, ruitenwissers zijn vervangen, hoogteregelaar ook, en voor het gemak: een breunwissel van de automaat. En damn... Wat rijdt dat zalig!

 

Helaas ben ik afgelopen maandag van achter aangereden in mijn CX. XM is nu even tijdelijk vervoer. Afhankelijk van het taxatierapport, en de keuzes voor woon/werkverkeer, hangt het er van af hoe snel deze XM weer echt mooi wordt. 

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE: XM liefde

Je bent wel een pechvogel met al die aanrijdingen. Ik hoop dat je de XM wat langer heel houdt want het is wel een aparte verschijning in jouw kleur groen. Een XM als dagelijks vervoermiddel is geen straf hoor 

__________
Crepuscule