3e remlicht 2008 verplicht

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
pino
afbeelding van pino
3e remlicht 2008 verplicht

3e remlicht het jaar 2008 verplicht alle auto’s vanaf 1985

1 januari 2007 gaan ze daar me beginnen op alle auto’s een 3e remlicht setje in te zetten,bij de apk keuring ,Bouwjaar vanaf 1 januari 1985 tot heden krijgt een 3e remlicht setje . Of spoiler met 3e remlicht .je mag het zelf ook monteren. kleur moet rood zijn. Andere kleur is verboden
Omdat verwarring is. april 2008 moeten alle auto’s een 3e remlicht hebben .als je geen 3e remlicht hebt of het 3e remlicht niet doet kost E 75 euro.

example
afbeelding van example

hmm, hoe ga ik dat dan oplossen met een 13e ruit en daardoor erg weinig plek om zo'n ding te monteren.... heeft er al iemand een oplossing bedacht?? led lampjes ofzo?

Richard Kruizinga
afbeelding van Richard Kruizinga

Is een origineel exemplaar niet meer leverbaar? Ik heb ook een 13e ruit en ook een 3e remlicht (kenteken 2000).

KlaasBaas
afbeelding van KlaasBaas

Ik heb een 13e ruit en een 3e remlicht.

Bouwjaar '96.
Ik kan eventueel wel ff een foto maken een keer.

KB

JaapJ
afbeelding van JaapJ

Ik kan me herinneren dat de allereersten met een 3e remlicht APK afgekeurd werden in dit kneuterland, zelfs auto's die af- fabriek zo geleverd werden.

Dus: is die 75 euro boete eenmalig of ben je elke keer dat je de weg opgaat de klos ? Wat een onzin....

pino
afbeelding van pino

bij halfords .

https://wwws.autoshop.nl/winkel/dbproducts/1577723.jpg

z'n model modern.

example
afbeelding van example

nou eerst maar eens kijken of er een originele uit een sloper is te peuteren..
een halfords balkje vind ik toch ietsie een last resort 8)

JaapJ
afbeelding van JaapJ

Ik heb trouwens ook die paniek over mistachterlichten van caravans meegemaakt en puntje bij paaltje goldt dit alleen voor relatief nieuwe caravans.
Op de site van verkeer en waterstaat staat nog:

Is een derde remlicht verplicht?
Een derde remlicht is verplicht als uw personenauto in gebruik is genomen na 30 september 2000. Als een derde remlicht op uw auto niet standaard aanwezig is, kunt u er vanuit gaan dat het ook niet hoeft.

Kan iemand mij wijzen naar andere info (officieel) ? Ook bij het RDW niets gevonden over 2008.

citroenxmv6
afbeelding van citroenxmv6
3e remlicht

is niet zo moeilijk met derde remlicht en 13e ruit hoor jongens en meisjes en dames heren :lol: ik heb hem bij de halfords gekocht geschroefd in de harde plastic plaat waar de beugels van het derde remlicht aan vast zitten en klaar :)

hekaergos
afbeelding van hekaergos

Ik geloof er ook helemaal geen draad van weet je! :roll: Auto's die met hun toenmalige uitrusting zijn toegelaten, blijven toegelaten :) . In de tijd van DS-en was uitrusting met veiligheidsgordels vóór verplicht, wagens die onder die regel toen in NL zijn geregistreerd, hoeven ook nu nog geen veiligheidsgordels achter te hebben. Het wordt anders als je nu een wagen vanuit het buitenland haalt en in NL registreert -- dan moeten ze aan de`voorschriften op tijdstip van registratie voldoen. Denk ik zo. :shock:

pino
afbeelding van pino

1 mei 2008 Is een derde remlicht verplicht alle bouwjaren vanaf 1 januari 1985

Een derde remlicht is verplicht als uw personenauto en bestelbussen hyundai h100 modellen die geen derderemlicht hebben moetje zelf een derderemlicht setje meenemen naar de apk keuring het moet rood oplichten. Gaan ze daar al op 1 januari 2007 mee beginnen. Het bouwjaar vanaf 1 januari 1985 tot heden . Naast de twee gewone remlichten achteraan moet er dan in het midden en hoger dan de gewone remlichten een derderemlicht , rood licht komen. 1 mei 2008 moeten alle auto’s bestelbussen een derderemlicht hebben. juni dat jaar daar op gecontroleerd . niet meer september 2000 of 2001 , hebben ze veranderd.

hekaergos
afbeelding van hekaergos

Beste mensen,
Ik kan er niks van vinden bij de Rijksvoorlichting:
http://www.postbus51.nl/index.cfm/t/Is_een_derde_remlicht_verplicht_/vid/63D8C5C6-C295-519D-1B54560533493DAD/containerid/517415FF-C09F-296A-61FF669427684C44/objectid/4A1CB92D-C09F-296A-619F0BD637F65665/displaymethod/displaydefaultintro.
Geloof er helemaal niks van!
vrgr H

pino
afbeelding van pino

ze hebben het nog niet op de pagina staan.dat zal ze dan nog wel veranderen.

$tef@n
afbeelding van $tef@n

zegt:

Voertuigreglement

Hoofdstuk 5 Permanente eisen

Afdeling 2 Personenauto's

§ 10 Verlichting, lichtsignalen en retroreflecterende voorzieningen
Artikel 5.2.51
1. Personenauto's moeten zijn voorzien van:

h. twee remlichten indien het voertuig na 30 juni 1967 in gebruik is genomen, dan wel één of twee remlichten indien het voertuig vóór 1 juli 1967 in gebruik is genomen;

p. een derde remlicht indien het voertuig in gebruik is genomen na 30 september 2001, aangebracht zodanig dat:
1°. het midden van het lichtdoorlatende gedeelte zich bevindt in het middenlangsvlak van het voertuig of de rand van het lichtdoorlatende gedeelte op een afstand van ten hoogste 0,15 m vanaf dit middenlangsvlak indien het derde remlicht niet op een vast deel van de carrosserie of bovenbouw kan worden bevestigd, en
2°. de onderzijde van het lichtdoorlatende gedeelte hoger ligt dan de bovenzijde van de remlichten, bedoeld in onderdeel h
2. In afwijking van het eerste lid, onderdeel h, worden twee extra remlichten aangebracht, indien het derde remlicht niet op een vast deel van de carrosserie of bovenbouw binnen 0,15m vanaf het middenlangsvlak kan worden bevestigd.

Duurde even voor ik het uitgezocht had... de meeste dingen in het voertuigreglement zijn aangepast tot 2011, dus zo te zien blijft deze regel nog wel een tijdje gelden... Ik werk trouwens voor de politie en ook onze feitcodes zijn niet aangepast. Ook heb ik vandaag met een medewerker van de verkeersdienst gesproken die niet snapte waar dit verhaal vandaan komt.

Wat misschien nog wel prettig is om te weten is dat het 75 euro kan kosten als je remlichten stuk zijn en, als je een auto hebt die zoals hierboven genoemd een derde remlicht dient te hebben en deze werkt niet naar behoren kan dit 50 euro kosten... Het is maar dat je het even weet.