Blower slecht

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
Blower slecht

ik heb vandaag voor de zoveelste keer een blower vervangen omdat ie begon te haperen. Had er nog een paar liggen, maar de derde die ik probeerde deed het naar behoren. Een moest ik met de hand een duwtje geven voordat ze begonnen te draaien (ik test ze ongemonteerd, maar wel aangesloten) en een draaide wel maar piepte verschrikkelijk (die heb ik voorlopig maar in de kruipolie gedrenkt). De gedemonteerde moest echt aangeduwd worden.

Het aanduwen voordat die draait lijkt mij een teken van versleten koolborstels. Nou wil ik die wel vervangen, maar heb daar geen enkele ervaring mee. Het blijven verzamelen van sloop blowers is een andere optie, maar die worden met de jaren natuurlijk ook steeds slechter. Zou ook niet weten waar je koolborstels kan halen.

Ik heb in het verleden wel eens twee oude blowers uit elkaar gehaald, maar toen de moed opgegeven. Misschien is er in de club interesse in een soort van workshop om dit te doen? Met een ervaren koolborstelreparateur als leider? Ik heb nu dus in ieder geval twee blowers die kandidaat zijn en twee uit elkaar gehaalde blowers die misschien ook als oefenmateriaal kunnen dienen.

Iemand die die handschoen wil opppakken? Eveco? 

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE:

Ik heb ooit wel koolborstels gekocht, maar nooit gemonteerd geloof ik. Het is niet echt moeilijk volgens mij.

Goed idee zo'n workshop. Ooit ook wel eens zoiets voorgesteld maar dan als onderwerp dashboard lampjes en of linker display.

Maar ik heb zelf geen tijd om e.e.a. te organiseren (hoewel ik best de workshop zelf wil geven) en tot nu toe is dit verder niet opgepakt.

 

Wat we wellicht wel eens kunnen doen is samen een blower proberen met de koolborstels die ik heb en daar een verslag van maken.

Misschien een keer op een avond als je vanuit Gouda komt oid?

 

 

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE:

Seems like a good idea.

Ik houd het even warm en kom er bij je op terug. Moet even denken over een goede gelegenheid.

Ik heb overigens ook nog een blower liggen, waarvan de condensatoren kapot zijn. Die draait als een malle; op alle standen! :-)

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)