Gezocht : goed werkend schuifdak

1 bericht / 0 nieuw
Takkie
afbeelding van Takkie
  • 2.0 SX 1995 LPG
Gezocht : goed werkend schuifdak

Mijn schuifdak gaat nauwelijks open en dicht. De vorige eigenaar is er al mee aan de gang geweest maar het gelukte hem niet het te repareren mede door prijzige accessoires (zie hieronder) Als iemand wat weet hoor ik het graag!
:roll: JW

Het dakraam is een wat ongelukkige constructie met geribbelde kabels die over kleine tandwieltjes getrokken worden. De belasting (zowel qua trekkracht als qua vocht en roest) zit altijd op dezelfde plek, dus als het daar eenmaal over elkaar heen ratelt wordt het van kwaad tot erger. met andere woorden: het eerste stukje openen en het laatste stukje sluiten gaan slecht.
Ik heb het er destijds uit gehad en (ik meen) producent d’Hollandia gevraagd of ze een kabelset en tandwiel van dakraam zus-en-zo wilden leveren. Dat kon allemaal niet, ze moesten het eerst zelf zien en beoordelen in Haarlem. Terwijl ik bij een auto-aanpasbedrijf werkte waar ze vele van die daken hadden ingebouwd en ter zake deskundige collega’s me exact konden aanwijzen waar het leed zat. Dat schoot me verkeerd en ik heb de boel weer netjes dicht gebouwd. Ik had geen zin om twee uur de- en demontagewerk te betalen voor iets wat ik nota bene op foto kon aanleveren.
Citroën heeft (of had) wel kabelsets (natuurlijk ook gewoon van d’Hollandia), maar dan kosten ze goud. Ik dacht dat ik eerste rang zat… cool smirk .