Hoe bijzonder is mijn XM?

Pagina's

34 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Ties
afbeelding van Ties
Hoe bijzonder is mijn XM?

Beste mensen,

Aangespoord door het enthousiasme van de secretaris van de club die me op straat aansprak, ben ik in juli lid geworden. En ik heb een vraag. Na een paar jaar een XM ambiance te hebben gereden rijd ik nu al weer 5 jaar in mijn antraciete XM 3.0 V6 automaat uit 1997. Het is een heel complete auto voorzien van alle opties inclusief schuifdak, het stuur dat zich automatisch recht zet (zal wel een naam hebben) alle bediening voor en achter electrisch en voorzien van allerlei extra snufjes. Ik gebruik hem als een werkpaard, jaren voor mijn werk naar Breda en Etten-Leur (woon in Tilburg), heb er destijds meteen gas in laten leggen, wat ook erg fijn is als je de ontwikkelingen van de benzineprijs in acht neemt, en ik ben er heel gelukkig mee.

Een tijdje geleden nog getwijfeld of ik hem niet toch weg moest doen daar ik veelvuldig problemen had met benzine slangen die steeds kapot gingen. Dat is niet alleen irritant maar ik werd het echt beu. Na de zoveelste complete vervanging van alles kwamen we er achter dat er teveel druk op kwam. Dat.... vervangen en daarmee was weer alles hersteld.

Ik heb toen rondgekeken naar een andere auto maar kon het niet over mijn hart krijgen om mijn geweldige boliede de deur uit te doen. Afgezien van geweldig rijgedrag heb ik ook altijd et idee gehad dat ik een erg bijzondere XM heb. Inruilen zou me slechts % 500,- hebben opgebracht en dat kan niet waar zijn voor zoveel comfort.

Ik krijg mijn versie van de XM niet gevonden op internet. Ik zie nergens een XM uit 1997 staan met alle opties die ik er op heb om een beetje een vergelijking te kunnen maken. Ik heb dus geen enkel idee wat ik onder mijn kont heb. Hij heeft inmiddels 280.000 km gelopen, zitten rondom wat lichte kleine deukjes (kwam uit Amsterdam), 1 diep putje van de trapper van een fietser die door rood reed op een drukke 4 baansweg en ineens voor mijn neus kwam (gelukkig allemaal goed afgelopen), en het leder van de rugleuning van mijn chauffeursstoel heb ik met een kapotte knoop van mijn spijkerbroek gescheurd.

Nu mijn vraag: Heeft iemand een idee of ik super zuinig moet zijn met mijn XM? Loont het de moeite om de motorkap te vervangen (repareren is lastig, is een putje van een euro groot) en ergens een nieuwe, gebruikte stoel proberen op de kop te tikken? Kent iemand een uitvoering als deze? Vreemd vind ik bijvoorbeeld dat het echt een exclusive is maar dat er nergens XM of exclusive aan de buitenzijde van de carroserie te vinden is.

Ik verneem het graag.

Alvast bedankt,

groeten,

Ties

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

dat automatische stuurrechtuitsteldingetje noemen we normaal gezien diravi :wink:

en ja, in mijn ogen is elke Xm bijzonder. Puur omdat het erg veel comfort geeft en geen eenheidsworst is. Maar of de auto het waard is om te investeren in de cosmetische dingen is lastig te zeggen.
Wat mij betreft wel, ik krijg altijd een beter gevoel als dat soort onhebbelijkheden verholpen zijn. Maar puur economisch moet je concluderen dat het waarschijnlijk niet loont. Xm's hebben weing tot geen rest waarde, je doet het dus puur voor je zelf! Wat betreft de de aanduidingen: wellicht heeft een vorige eigenaar die verwijderd?

Heb je wat foto's van je Xm? Vinden we altijd leuk namelijk op het forum.

Ties
afbeelding van Ties
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Zo kijk ik er ook naar. Ik ben wat dat betreft ook erg pragmatisch. De liefde is groot en dat betreft voornamelijk het rijgedrag en comfort. De stoel wil ik echt vervangen, dat kijkt niet fraai. Verder is hij recent rondom helemaal behandeld en alle roest op balk, stootplekjes op bumpers e.d. herstelt en opnieuw gespoten. Dat deukje in de motorkap...... hij rijdt er niet minder om en ik kan het goed hebben. Wel jammer, maar helaas.

Bedankt voor je reactie.

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Stoel is wellicht via het forum wel te vinden. Heb je leren bekleding? Meestal gaat dat echter wel per complete set.
Er zijn ook bedrijfjes die de boel prima kunnen repareren overigens

Ties
afbeelding van Ties
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Het is leer met suede zitting, dat heeft ook een naam las ik ergens.....

Repareren zit er jammer genoeg niet in daar het scheurtje inmiddels een gat is geworden.

Ik denk ook dat ik via de club wel aan een adresje of een stel stoelen kan komen. Dat is het voordeel van lid zijn hoop ik.

Jouw XM ziet er overigens wel erg fraai uit!!!! sjeetje.... weet het nog toen ik mijn velgen eens een keertje schoonmaakte dat dat ook al meteen een heel ander gezicht gaf ;-)

En deze site werkt aanstekelijk. Begin me ineens af te vragen of ik er wel verstandig aan doe om mijn zoon die net 2 weken zijn rijbewijs heeft, te stimuleren om zoveel mogelijk kilometers te maken....

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Geef hem zijn eigen XM dat doen er meer hier :lol:

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

detlev
afbeelding van detlev
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Antraciet grijs (gris graphite), 3.0 V6 (12 kleppen?) met schuifdak en diravi... Komt me wel héél bekend voor. Heb ik er één van staan. Maar het blijft sowieso een héél bijzondere auto.

En een handtekening!!!!

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Die stof heet alcantara en is redelijk berucht om de slijtage. Het gaat vrij snel achteruit, wordt ruw/rul en vormt dan van die rolletjes....
Zou wel te fixen moeten zijn hoor, een goede bekleder zet er een nieuw stuk in. Maar dat is wellicht behoorlijk kostbaar. Je kunt natuurlijk ook op zoek naar een setje leer.
Komt regelmatig voorbij qua aanbod....

Ties
afbeelding van Ties
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Wat is dit toch een geweldige site.....snap nu niet waarom ik niet 10 jaar geleden bij mijn eerste XM lid ben geworden?!! of heb ik de site nog niet goed doorgenomen en bestaat de club niet eens zo lang;-)

Enfin, ik heb zin om te gaan poetsen...de velgen...goh.....heerlijk...uurtje per wiel en kapotte handen van het stoten... of heeft iemand een tip?

Dit kan wel eens heel verslavend gaan werken mijn nieuwe hobby.....

Dank jullie voor jullie reacties!

Micheline
afbeelding van Micheline
  • XM-TCT break 97, V6-12 klappert '97, 2.0 16v '98, XM-V6 24 klappert break '99
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Hallo Ties en welkom hier..

Er zit een uitstekende bekleder in Enschede ( http://www.autostoffeerder.nl ) die onovertroffen is in het repareren van klassiekers en vriendelijk is qua prijs.

Ennuh... Velgenborstel + spray en rinse doen wonderen... :mrgreen:

Luceo non uro....

Djidde
afbeelding van Djidde
  • XM 3.0 V6 24v Aut 1998
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

XM's zijn heel verslavend, en aan de hand van deze club ontdek je steeds meer wat je fijner kan maken of kan fixen aan de auto. De velgen is idd gewoon een potje geduld, maar het resultaat mag er wezen. Het Carclean forum heeft hier tips voor, valt makkelijk te googelen. :)
Oja; Welkom hier! :mrgreen: En feauteau's!

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

De bekleding van de rug van de stoel kan je er redelijk gemakkelijk afstropen. Het beste gaat dat als de stoel eruit is, bij de eerste ben je er dan een uurtje druk mee.
vervolgens is het voor een lederreparatiebedrijf een 'klein' klusje om er een nieuw stuk in te zetten.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

stooftaker
afbeelding van stooftaker
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

velgenreiniger met een kwast werkt idd erg goed, daarna liefst behandelen met een wax zodat je een volgende keer makkelijke kan poetsen :wink:

Micheline
afbeelding van Micheline
  • XM-TCT break 97, V6-12 klappert '97, 2.0 16v '98, XM-V6 24 klappert break '99
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Right dát was ik vergeten.. :oops:

Luceo non uro....

ErikV
afbeelding van ErikV
  • TCT Series 2 Madame Morette
  • TCT Series 1 Madame Kitty Noir
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Ghehe, ik spot jouw Dame met regelmaat in Tilburg! :D Niet zo gek, in tegenstelling tot Eindhoven is Tilburg behoorlijk XM-loos ... Dus áls er dan een mooie voorbij komt valt die extra hard op! 8)

Welkom en veel plezier hier :clap:

ps: Is de Tourtocht door Brabant iets voor je? Kun je meteen wat leden leren kennen :wink:

Edit: voor de deukjes weet ik nog een erg goed adresje niet ver bij je vandaan. :wink:
Stuur maar een PB bij interesse :D

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Hee leuk, een nieuwe enthousiasteling!
Welkom hiero. Setje leer moet te doen zijn, waarschijnlijk komen de eerste aanbiedingen nu per PB al binnen bij je :wink:
Die deukjes,, tja dat heeft iedere auto van deze leeftijd wel volgens mij. Soms zijn er clubmeetings waarbij een spotrepair bedrijf wordt uitgenodigd, dat is een vette aanrader.
Ook voor alle kleine (vooral electrische) mankementjes kun je hier terecht voor raad & daad.
Poets ze!

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
  • Turbo's blazen.
  • Schokbrekers zuigen.
  • V6-en huilen.
Ties
afbeelding van Ties
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Ja wellicht de toertocht door Brabant.... had er al iets over gelezen. Ik ben echter bang dat ik meteen wordt geroyeerd tussen al die geweldig mooi gepoetste en goed onderhouden "dames".

Ik denk er serieus wel over na hoor. Snap goed dat het zo werkt als je de mensen achter de berichten leert kennen. Zit nu echter midden in een verbouwing en kijk het toch even aan. Los van de deukjes moet ik in ieder geval de tijd nemen om de glans terug te krijgen vooraleer ik naar zo'n "ontmoeting" ga.

Nog een paar vragen beantwoorden:
- de V6 heeft idd 12 kleppen;
- mijn zoon droomt alleen van een Audi of een BMW en had gehoopt dat ik toch eens een andere auto zou gaan kopen; is dus ook helemaal niet blij toen ik enthousiast over mijn ervaringen over deze site vertelde tijdens het eten.... dus tsja, geen xm voor hem.... het gaat om de looks...de xm is voor oude mensen en niet stoer genoeg. Hij beseft overigens wel dat mijn XM geweldig rijdt. We hebben namelijk ervaring met een gloedje nieuwe leenauto, een dikke nieuwe zwarte BMW station uit de 3 serie voorzien van alle moderne opties waarmee ik 2000km heb gereden tijdens de vakantie, met nog geen 700km op de teller......Roel vond het fantastisch maar moest toch wel toegeven dat de stoelen hard waren, het stuurtje piepklein, hobbelig en stug dat het autowereldje kennelijk "sportief" noemen... dat merkt zo'n jongen ook...maar de looks.....tsja...;
- ik maak een topic voorzien van de nodige foto's...maar even wachten.. volgt na de verbouwing;

en bedankt voor de tips voor velgen en bekleding en uiteraard de hartelijke welkomstberichtjes....

En dan toch nog een vraag.....op welke plaats op de achterruit dient de sticker van de club geplakt te worden? of zit die bij iedereen ergens anders...of helemaal niet op de achterruit? Kan het namelijk niet goed zien op de foto's.....

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Waar je de sticker plakt maak je lekker zelf uit :wink:

Bij mij zit hij links onder op de 13de ruit.....

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Luister je hebt poetsers en sleutelaars, en never the twain shall meet... Op een enkele uniekeling na.
Mijn XM is technisch aardig in orde, maar ziet er doorgaans uit als een zwijn. Ergo: ik ben niet zo'n poetsert, maar ik sleutel graag wat rond.
Er zijn ook veel mensen die hun XM vrijwel altijd in spotless condition hebben. Ben ik weleens jaloers op, geef ik ruiterlijk toe.
Maar een wat minder gepoetste XM hebben mag geenszins tot uitsluiting van toerritten e.d. leiden; hoewel het natuurlijk wel leuk is om je XM voorafgaand aan een evenement ff door de wasstraat te jagen *duikt*

En die sticker: Tja. Linksonder op de achterruit is de conventie. Volgende punt op de agenda: Citroën-rijders en conventies...

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
  • Turbo's blazen.
  • Schokbrekers zuigen.
  • V6-en huilen.
ErikV
afbeelding van ErikV
  • TCT Series 2 Madame Morette
  • TCT Series 1 Madame Kitty Noir
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Het gaat er niet over hoe mooi de XM is, het gaat over je band met de XM.. en die is naar wat ik hoor zeker wel aanwezig :D

En hoezo niet sportief..? Heb je hem foto's laten zien van de XM van BasisBix? Of van mijn Madame Morette? :mrgreen:

Verder heb ik mijn clubsticker rechts-bovenin op mijn voorruit geplakt

ErikV
afbeelding van ErikV
  • TCT Series 2 Madame Morette
  • TCT Series 1 Madame Kitty Noir
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Citroën-das-pas-fën zegt:

Maar een wat minder gepoetste XM hebben mag geenszins tot uitsluiting van toerritten e.d. leiden; hoewel het natuurlijk wel leuk is om je XM voorafgaand aan een evenement ff door de wasstraat te jagen *duikt*

*Mis* :mrgreen:

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

erikv zegt:

Verder heb ik mijn clubsticker rechts-bovenin op mijn voorruit geplakt

My point exactly.

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
  • Turbo's blazen.
  • Schokbrekers zuigen.
  • V6-en huilen.
La Noir Verni
afbeelding van La Noir Verni
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

dat moet dus mooi midden voorruit achter je achteruitkijkspiegel zijn! :mrgreen:

ErikV
afbeelding van ErikV
  • TCT Series 2 Madame Morette
  • TCT Series 1 Madame Kitty Noir
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

@Mike: Zat ik me later ook te bedenken..maar nu is de sticker perfect zichtbaar voor mensen die op straat voorbij lopen :mrgreen:

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Citroën-das-pas-fën zegt:

ff door de wasstraat te jagen *duikt*

Oei, dat was net op tijd Roger. En nu je mond wassen, voor straf in de krasstraat!

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Micheline
afbeelding van Micheline
  • XM-TCT break 97, V6-12 klappert '97, 2.0 16v '98, XM-V6 24 klappert break '99
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Mogen vieze woorden gemodificeerd worden.?

Wasstraat... tztz... :silent:

Edit: sticker midden voorruit, achter de achteruitkijkspiegel..

Luceo non uro....

Ties
afbeelding van Ties
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

volgens mij komt de variatie in de voorkeuren voor de locatie van de sticker redelijk overeen met het "eigenwijze" of beter "het karakter" van een verliefde XM-rijder?! Niks geen uniformiteit, niet eens als het gaat om de plaats van het kleine gemeenschappelijke clubkenmerk. Is toch wel lachen jullie...;-)

Enfin, het was/is een prettige kennismaking met de club, dat is zeker.

En een vraag om de dag mee te beindigen....:
een pb is een persoonlijk bericht en die zie ik waar.....???? Links boven...? Bij de 0 nieuwe berichten?!?! En kan ik alleen als reactie op een bericht in dit forum, een persoonlijk bericht terugsturen door op het icoontje te klikken?

M.a.w. waar vind ik mijn postvak in en postvak uit?

prettige nacht

Djidde
afbeelding van Djidde
  • XM 3.0 V6 24v Aut 1998
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Mijn droom was een BMW E28 toen ik 18 was.. Ik rijd nu een jaar XM en wil niet meer zonder. Ben nu 19 :mrgreen:

Micheline
afbeelding van Micheline
  • XM-TCT break 97, V6-12 klappert '97, 2.0 16v '98, XM-V6 24 klappert break '99
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

zegt:

En een vraag om de dag mee te beindigen....:
een pb is een persoonlijk bericht en die zie ik waar.....???? Links boven...? Bij de 0 nieuwe berichten?!?! En kan ik alleen als reactie op een bericht in dit forum, een persoonlijk bericht terugsturen door op het icoontje te klikken?

M.a.w. waar vind ik mijn postvak in en postvak uit?

Berichten aanklikken, dan staat eea er direct onder...

Luceo non uro....

stooftaker
afbeelding van stooftaker
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

erikv zegt:

Het gaat er niet over hoe mooi de XM is, het gaat over je band met de XM.. en die is naar wat ik hoor zeker wel aanwezig :D

En hoezo niet sportief..? Heb je hem foto's laten zien van de XM van BasisBix? Of van mijn Madame Morette? :mrgreen:

Verder heb ik mijn clubsticker rechts-bovenin op mijn voorruit geplakt

:cry: mijn XM is niet sportief genoeg..... :cry:

blah! op vele evenementen waar ik kom en vooral ook jeugd in zowel NL als D staat er altijd genoeg publiek te kijken naar de ouwel@#$%*&nsloep van mij :lol:

sportief genoeg dus afhankelijk van een gezonde portie smaak en beleving natuurlijk.
http://i165.photobucket.com/albums/u60/stooftaker/xm/plaatje1.jpg

gwhendriks2
afbeelding van gwhendriks2
  • Xsara Coupé 1.6 16V VTR
  • BX 1,9 DIGIT
  • XM 3L V6 Exclusive auto
Re: Hoe bijzonder is mijn XM?

Wat is sportief?

Ik denk eerder aan de smaak die jij leuk vindt..

Zoals men al zei, zijn de Xm van BasisBIX en erikv erg sportief. Ook de Xm van stooftaker mag er wezen..

Zelf zou ik ook een beetje me eigen smaak aan willen toevoeggen, maar dat wordt op een laag pitje gezet, doormede de karakterbak (enne BX Digit) en crisis in me portomonee.. :problem: :lolno: ...

Maar het blijft een geweldige wagen z'n Xm... :mrgreen:

Citroën das très bien!!!

Pagina's