Inhoud benzinetank en reserve

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Doctor X
afbeelding van Doctor X
Inhoud benzinetank en reserve

Een mysterieus geval.

Is het mogelijk dat er meer dan 80 liter benzine in mijn tank gaat? Het volgende is nl gebeurd: Ik reed afgelopen juli in Spanje rond, en had al een hele lange tijd niet getankt. Het lampje van mijn reserve was gaan knipperen en ben toen maar eens gaan tanken. Volgens mijn boordcomputer kon ik nog een kilometer of 90 rijden. Na 10 minuten een tankstation gevonden, niets aan de hand, maar dat was wel zo'n bediende pomp. Wantrouwend als ik ben, kijk ik altijd of de meter wel op nul staat voor ze gaan tanken. Dat was inderdaad het geval, dus ik vertel de pompbediende dat hij vol moet. Vent tankt, en stopt ermee nadat er 80 liter precies ingegooid was. Nou weet ik niet hoe groot mijn reserve is maar ik vond dit wel machtig interessant want het zou betekenen dat ik op dampen het tankstation binnen ben gereden. Bakkeleien met de pompbediende heeft weinig zin, ook al omdat het me geldtechnisch geen biet interesseerde aangezien een liter peut in Spanje ca 40 cent goedkoper dan hier is. In eerste instantie dacht ik dat de meter aan de pomp meer aangaf dan er daadwerkelijk werd getankt.

Maar wie schetst mijn verbazing toen ik een week later zelf ergens anders (tevens andere benzine maatschappij) ging tanken en ik geen waarschuwing van mijn reserve tank lampje had gekregen, mijn boordcomputer aangaf dat ik nog ca 200 km te gaan had en ik er 75 liter bij kon gooien. Ik heb nu niet bepaald het waanidee dat mijn V6 1 op 40 rijdt, dus wie weet wat hier aan de hand is? Het is overigens geen probleem, want normaliter gooi ik hem al vol bij een ¼ tank want ik heb hier een heel goedkoop onbemand tankstation om de hoek en heb geen zin om de hoofdprijs langs de snelweg te moeten betalen als ik onverwachts weg moet.

Matthijs
afbeelding van Matthijs

IK heb bij mn V6 break wel eens 90 liter in gehad ;) t schijnt dat die plastic tanken een beetje gaan uitzakken

maartenh
afbeelding van maartenh

Bij mij gaat er 80 liter in als ik volgens de computer nog ruim 100 km kan rijden.

Citroën-das-pas-fën
afbeelding van Citroën-das-pas-fën

Ik rijd de mijne regelmatig behoorlijk leeg. Mijn record qua aftanken staat op meer dan 93 liter.
En ik ga er niet vanuit dat ik de 90-liter tank optie geïnstalleerd heb in mijn dame. SCC geeft dit ook niet aan bij de gemonteerde opties.

Kortom: ja, lijkt me prima mogelijk.

  XM 3.0 V6 12 klepper. An oldie but a goodie.
  • Turbo's blazen.
  • Schokbrekers zuigen.
  • V6-en huilen.