Mijn eerste XM

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
HendrikTD
afbeelding van HendrikTD
Mijn eerste XM

Hallo ik ben Hendrik uit Groningen en heb zaterdag 16 juni
een XM 2.1 TD 12 uit 1990 gekocht. 415.000 km :D :D Ben er al even mee aan de knutsel geweest om hem weer een beetje bruikbaar te maken.
Waterpomp en distributie vervangen, olielekkage (motorolie) verholpen
en 4 fatsoenlijke banden op de kop getikt. O ja, ook even afstandbediening gemonteerd. Ben nog niet klaar, maar hij rijdt weer netjes rond nu. Ben er erg blij mee ! Mooie car om te zien en een prettige dieselmotor (niet echt stil). Wat nog moet gebeuren is wat laswerk aan de carrosserie (dorpels voor) en wielophanging achter...... :? Het hydraulische sys. kan denk ik ook nog wel wat aandacht gebruiken. Heb nog wel wat te doen dus.
Maar geen probleem het is ook een beetje hobby. Ben automonteur geweest maar repareer nu treintjes in Haren :D Ik hoop dat de technische topics lekker volgestopt worden met info. Kan ik namelijk wel gebruiken als doe het zelf-er :D.

kakanox
afbeelding van kakanox

kijk, nog een doe-het-zelver. Ik ben net nieuw hier en heb me gespecialiseerd in het ontleden en weer in rijdende staat brengen van AXjes. Zie alleen de voordelen van een kleintje of een hele grote bak, dus ga eind deze maand de overstap naar XM maken en denk dat we elkaar dus nog weleens tegen kunnen gaan komen, haha :D

HendrikTD
afbeelding van HendrikTD

Ja als er weer een een meeting of iets dergelijks georganiseerd wordt cruise ik daar natuurlijk ff heen en kunnen we wat info uitwisselen over onze "bakkies" :lol: :lol: Ax-jes hebben ook zeker hun charme (kaalplukken en snelle motor erin) en een hoge fun-factor.

kakanox
afbeelding van kakanox

Idd héle hoge funfactor met zo'n AX. Heb m'n GT'tje net nog even aan de 190 gehad :lol: