Oranje K lampje

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Ed Sel
afbeelding van Ed Sel
Oranje K lampje

Beste mensen; heb gisteren mijn eerste proefrit gemaakt in een XM....
Heerlijk, maar als nieuwkomer bij de XM zijn er wel een paar vraagjes.
:?: 1. Het oranje lampje met de K er in brandde de gehele rit (half uur). Volgens de eigenaar gaat dit lampje afwisselend aan en ook wel eens uit.
Nu heb ik natuurlijk bij de aankooptips gelezen dat dit duidt op een duur katalysator probleem, maar anderen stellen mij gerust en wijzen op het feit dat bij de XM de lampjes vaker spontaan aan en weer uit gaan....
Hoe kom ik er achter of er daadwerkelijk een probleem is met de kat ??
:?: 2. De riem van de HD pomp piepte onder de 1000 toeren; is dit een kwestie van bijstellen of reden voor meer ongerustheid ?

Ben benieuwd naar jullie antwoorden.

groeten van een vers XM lid, Ed

citroen26
afbeelding van citroen26

1. duur grapje: vervangen kat..... sla/klop maar eens tegen de kat,hoor je dan het 1 en ander rammelen dan is je kat overleden. ook kan alles wat in de kat zit vergaan zijn en hoor je dus helemaal niks. als je niks hoort is de (naar mijn ervaring/mening) enigste oplossing het verwijderen van de kat en dan kijken of je door de kat heen kan kijken (alles kan vergaan zijn) als je er dus doorheen kan kijken is je kat versleten.
op http://www.hbase.nl kun je zien wat een kat je +/- kost ex.btw ex.montage
ik weet n.l niet het bouwjaar en/of je een XM 2.0 of 3.0 hebt.

2. kan versleten zijn. ook slechte afstelling of versleten lager van de HD-pomp. remedie: riem vervangen dan afstellen. dan nog steeds raar geluid ? dan lager pomp versleten en andere pomp zoeken......

Richard Kruizinga
afbeelding van Richard Kruizinga

Volgens mij heeft dat lampje betrekking op motormanagement. Iets om uit te laten lezen door een Citroën-dealer. Er zit ergens een storing.