Raam LV gaat na sluiten direct weer open

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rvdw1986
afbeelding van rvdw1986
  • XM Berline Exclusive, Griz Quartz, ES9J4-ZF4HP20, 6-2000
Raam LV gaat na sluiten direct weer open

Bij mijn vorige XM heb ik zowel links- als rechtsvoor de kabeltjes van het raammechanisme vervangen en ondervond daarbij geen problemen. Onlangs heb ik het bij mijn huidige dame moeten doen (linksvoor) en helaas loop ik hierbij zeldzaam te knoeien. Na veel gekl... had ik alles op zijn plek en werkte het weer prima. Toen ik echter bij toeval na enkele weken mijn raam even open deed ging hij wel weer dicht maar direct weer open. Gelukkig kreeg ik het uiteindelijk voor elkaar dat hij dicht bleef maar durf hem nu niet meer open te doen. Wie weet hoe dit elektrisch geregeld is? Zitten er ergens eindschakelaars of kan ik de stekker van de motor halen, de knop omhoog indrukken en dan de stekker er weer op? Wie helpt mij uit de brand?

furriegurrie
afbeelding van furriegurrie
RE: Raam LV gaat na sluiten direct weer open

Klinkt alsof het "anti-pinch" systeem van slag is. Dat is het systeem dat er voor zorgt dat je vingers niet afgeknipt worden als je ze tussen het raam krijgt. Normaal leer je dit systeem in nadat de stroom eraf geweest is (steeds in kleine stapjes omhoog tot het raam dicht is). Wellicht heb je vocht in de stekker of sluiting in de draden. Kan ook dat de module zelf kapot is (zit bij jouw type op de motor, vandaar die multi stekker). Kan natuurlijk ook zijn dat je raam heel stroef gaat.

rvdw1986
afbeelding van rvdw1986
  • XM Berline Exclusive, Griz Quartz, ES9J4-ZF4HP20, 6-2000
RE: Raam LV gaat na sluiten direct weer open

Dank je Gerrie! Ik zal er nog eens serieus naar kijken. Als het me niet lukt dan kom ik in januari naar het magazijn (de 17e heb ik helaas al wat anders in de agenda staan).

Pieter & Nefertiti

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: Raam LV gaat na sluiten direct weer open

Ik had in mijn vorige XM dat,als ik met one touch het linker raam open deed en terwijl deze nog bewoog het rechter raam met de knop aan de linker deur opendeed, het linkerraam van richting omkeerde en weer dicht ging. Heb er nooit naar gezocht, maar zal wel een aarde dingetje geweest zijn. Deed het ook niet consequent.

Je zal het ergens in de electrickery moeten zoeken, denk ik.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE: Raam LV gaat na sluiten direct weer open

Ik heb dit ook beleeft met mijn raammechanisme. Ik dacht dat het probleem was dat de lengte van de RVS-kabel niet helemaal juist was.
Uiteindelijk heeft mijn garagist er een type 1 setje in weten te monteren en die roesten niet.

__________
Crepuscule