Relais

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
JJ
afbeelding van JJ
Relais

Hoe kom ik het makkelijkst bij de diverse relais achter de zekeringenkast van een type1? Het lijkt vast te zitten met een boutje maar daar kan je niet bij? Tips gevraagd!

Djidde
afbeelding van Djidde
  • XM 3.0 V6 24v Aut 1998
RE: Relais

Zit een moertje 10 helemaal onderaan achterin, voorin zit hij geklemd om twee stalen buisjes! Schopplaat enzo moet er volgens mij af om te kunnen zien.

JJ
afbeelding van JJ
RE: Relais

Thanks Djidde! Je kunt er maar lastig bij daar..

Ierse zoefmachine

Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE: Relais

Nobody said it was easy. Als je het boutje 10 los hebt kun je het metalen plaatje wat daarmee vast zit loswurmen en vervolgens uit een gleufje dat in het omhulsel van de kast zit schuiven. Dan kun je de hele kast naar je toe kantelen, onderkant naar je toe; draaipunt de 2 buisjes waar Djidde het over had. Dan nog een heleboel stekkers achterin die boel ook tegenhouden, dus je moet wel slanke vingers hebben. Welk relais zoek je ter vervanging? Of weet je al welke je moet hebben?

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

JJ
afbeelding van JJ
RE: Relais

Met de stoel er uit is het makkerlijk. Het gaat om het relais van de portierramen bediening. Volgens mijn info de achterste groene maar ik vermoed dat ze uitwisselbaar zijn.

Ierse zoefmachine