schuifdak / sunroof

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Felixguzzi
afbeelding van Felixguzzi
schuifdak / sunroof

Heeft er iemand een detail tekening en eventueel een reperatie handleiding mbt. tot de electrische schuifdaken.
De mijne doet het niet meer het enige wat er gebeurd is een klik van het relais het dak dat een heel klein beetje beweegt en in de buurt van de motor komt even een ratelend geluid en verder niks. Met de handbediening geeft ook geen resultaat.
Ik weet dat hieraan werken niet gemakkelijk is want zelfs in de vraagbaak en de Haynes wordt er niet over gerept.
Mijn auto is een XM uit 1990 serie I.

citroen26
afbeelding van citroen26

ik heb het hemeltje (met schuifdak) er een keer afgehad doordat ik het interieur (grijs) heb vervangen door een leerset inclusief zwarte hemel en vloerbedekking. als je nu het hemeltje eraf haalt dan komt gelijk het schuifdak mee :D en is alles goed te zien hoe het werkt. dan kun je eenvoudig een diagnose stellen want het stelt niet zoveel voor.
(denk zelf dat het tandwieltje van de moter slipt/doordraat ivm het zwaar schuiven van het dak :idea: ). ik heb toen prefentief bij m'n eigen schuifdak alles ingesmeerd met vet. en het glijdt nog steeds :D

Oh ja, dit wel fff doen op een droge dag of in een garage daar alles eruit is naar het verwijderen van het hemeltje :!:

hans01
afbeelding van hans01

Hi Felix,
Ga even naar http://www.citroen-forum.nl (de XM afdeling) en tiep schuifdak in het zoekscherm. Is veel info, ook met foto's, te vinden. Lijkt op een kapotte kabel.
Groet,
Hans

citroen26
afbeelding van citroen26

hans01 zegt:

Hi Felix,
Ga even naar http://www.citroen-forum.nl (de XM afdeling) en type schuifdak in het zoekscherm. Is veel info, ook met foto's, te vinden. Lijkt op een kapotte kabel.
Groet,
Hans

kabel komt niet in het schuifdak voor. je hebt het nu over de elektrische ramen (v/d deuren) welke door een kabel op en neer gaan. deze willen inderdaad nogal eens breken. :wink:

hans01
afbeelding van hans01

Hi Felix,
In mijn glazen fabrieksschuifdak zitten wel degelijk geleidingssnaren. Loopt er eentje links en eentje rechts met een spiraal eromheen.
Het kan voorkomen dat het tandwieltje doorslipt omdat er slijtageplekken op zijn gekomen. Is een :evil: baan om te vervangen.

Groet,
hans

Felixguzzi
afbeelding van Felixguzzi
schuifdak / sunroof

Hoy Hans01, bedank voor je tip voor wat betreft het citroen-forum. Hier staan inderdaad veel items in ook wat betreft de schuifdaken, ik heb echter het probleem dat ik de afbeeldingen niet geopend krijg. In de plaats van een foto krijg ik het bekende vierkantje met een rood kruis erin. Als ik met de rechter muis hierop klik wordt het kruisje even vervangen door een rode punt en twee blauwe om vervolgens weer een kruisje te worden. Ik ben op de site geregistreerd. Weet iemand soms wat ik hieraan kan doen, moet ik soms iets aan mijn pc-instelling veranderen. Ik werk met XP- service pack 2. Weet wel iets van computers maar ben er nu ook weer geen held in.

hans01
afbeelding van hans01

Hi Felix,

Vrees dat je aan die ontbrekende foto's niets kunt doen :(
Vaak staan de foto's op een externe server waar ze na verloop van tijd verwijderd worden.
Ideetje om bij een topic hierover aan te sluiten en vragen of je de foto's in PB kunt krijgen of nogmaals geplaatst?
In mijn 'oude' Xantia deed het motortje van het dak het nog prima, het dak bewoog echter niet. Oorzaak was een versleten tandwieltje.

Groet,
Hans