Snelheidsmeter

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Eef
afbeelding van Eef
Snelheidsmeter

Beste XM vrienden,

De snelheidsmeter van mijn XM CT heeft het begeven. Heeft iemand tips die kunnen leiden tot de oorzaak/oplossing van dit euvel???

eXpelliarMus
afbeelding van eXpelliarMus

hai eef

Ik heb zelf een type 1,die heeft een kabel naar de versnellingsbak lopen,
type 2 heeft dat electroniesch geregeld dacht ik. :? :wink:

citroenxmv6
afbeelding van citroenxmv6
kilometerteller weigert dienst

Hoi Eef,

Heb zelf een diesel type 1 gehad en de tellerkabel zit inderdaad in de versnellingsbak. ik heb een nieuwe gehaald op de sloop en toen bleek dat het tandwiel waar hij in haakt in de bak kapot was. dit is nogal een intensief werkje maar het is te doen als je de auto hoog kan zetten en een beetje handig bent. controleer eerst eens of hij goed in de bak zit of dat hij los getrild is en anders moet je hem toch gaan vervangen. succes! :wink:

Wintersnoek
afbeelding van Wintersnoek
Re: Snelheidsmeter

Hoi Eef,

Ik heb zelf een TurboCT, type 2, en ik heb hetzelfde probleem: vanavond deed de KM teller het ineens niet meer :oops: . Ben jij al wat verder gekomen? Zoja, dan ben ik erg nieuwsgierig naar jouw verhaal. Groeten Gerald

La vie es douce avec une XM

Mark
afbeelding van Mark
  • V6 '94 Rouge Griott Nacré
  • V6 '91 Gris Dolmen R.I.P.
Re: Snelheidsmeter

Type 2 is een electronische eenheid. Er zit in de buurt van je bak een sensor (links v.h. blok).

Als je me je mailadres via de PB doet stuur ik je wel een PDF waarop je kunt zien waar de sensor zit, en het elektrische schema.

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre.

eXpelliarMus
afbeelding van eXpelliarMus
Re: Snelheidsmeter

Vergeet niet dat het ook in de snelheidsmeter zelf kan zitten.

gomp
afbeelding van gomp
Re: Snelheidsmeter

heb nu 2 keer te maken gehad met dit euvel. In de 16v was het vervangen van de tandwieltjes de oplossing, in de v6 de unit met de sensor vervangen om het op te lossen.

In beide gevallen was het echter niet zo dat het van de een op de andere dag 100% dood was.

In de 16v begon het ding soms spontane acceleraties te maken die niet correspondeerde met de realiteit... van 100 naar 210 in 1 seconde :mrgreen:

In de V6 af en toe een 20-30 km/h weg zakken en direct weer terug.

Zove rik het heb begrepen zit het bij een serie 2 zelden in de klok zelf.

Wintersnoek
afbeelding van Wintersnoek
Re: Snelheidsmeter

Sorry voor de late reactie, ik was er een paar dagen niet, al ben ik wel even op de site geweest, maar heb jullie reacties niet gezien. IIG Bedankt voor jullie tips. Ik heb gisteren in de XM gereden, en toen deed de KM teller het weer weer wel. Misschien een slecht contact OID? Ik moet toch de display links nog voorzien van een nieuwe strip, zodat berichten weer streeploos weergeven worden. Mooie gelegenheid om te kijken of er bij de KM teller een connector dit voorzichtig schoon te maken. En wellicht goed om hetzelfde te doen bij de snelheidssensor (ik neem aan dat daar (ook) een connector zit?). Ik laat jullie wel weten hoe dit afloopt. En Mark, ik zal jou mijn email adres wel even geven, ik ben wel geïnteresseerd in de positie van de sensor en het schema. Alvast bedankt.

La vie es douce avec une XM

Wintersnoek
afbeelding van Wintersnoek
Re: Snelheidsmeter

Ik ben vandaag bezig geweest met de KM teller, en en passent de club strip in het linker display geplaatst. En inderdaad: Deze werkt weer streeploos, zoals bij velen die mij in deze vooraf gingen. :)
Wat er met de KM teller aan de hand is of was, is niet duidelijk, maar deze heeft vandaag ook feilloos gewerkt. Wel heb ik de connector van de KM teller een paar keer op en neer gehaald, dit om de contacten schoon de "schuren". Nou hoorde ik dat soldeer verbindingen op de printplaat ook wel eens slecht zijn, maar toen had ik alles er al weer in zitten. Ik hoop maar dat de KM teller blijft functioneren, anders ga ik de soldeer verbindingen als nog nakijken en zonodig hersolderen, en daarna kijk ik de sensor na. Dit laatste lijkt mij een onderdeel die het òf wel òf niet doet, maar misschien vergis ik mij daarin :?:
Ik ben in ieder geval blij dat de display werkt, en dat ik nu weet hoe het dashboard los moet, mocht dat nodig zijn. :D

La vie es douce avec une XM