Verwarming, airco werkt soms pas na een herstart.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Kars
afbeelding van Kars
Verwarming, airco werkt soms pas na een herstart.

Regelmatig heb ik het dat mijn verwarming 's morgens of later op de dag niet werkt, direkt na het eerste starten dus. ( Van mijn XM dus... 8) thuis werkt goed hoor... :wink: )
Ik bedoel dat de temperatuur instelling niks doet. De display met de temperatuurinstelling brandt dan heel vaag en kan niet hoger of lager ingesteld worden. De blower weigert dienst en de airco werkt niet. Het gebeurt zelfs wel eens dat tijdens een rit zich dit spontaan voordoet, terwijl in eerste instantie alles goed werkte.
Door "trial and error" ben ik er achter gekomen dat het opnieuw starten van de auto het probleem opheft en dat alles weer naar behoren werkt.
Ik krijg "de boel" wel weer op gang dus, maar verpest wel een deel van mijn plezier in de XM.
Wat kan er aan de hand zijn? Dat windows op de computer het soms laat afweten kan frustrerend zijn, maar dat onze dame het laat afweten vind ik frustrerender :cry:

citroen26
afbeelding van citroen26

Welk bouwjaar heeft jouw xm :?: Ik ga er maar fff vanuit dat het eentje is van na augustus 94"
(ook wel type 2 genoemd).
Dan zou de volgende situatie wel eens op jouw xm van toepassing kunnen zijn:
Controleer eens de voetjes waar de 30 of 40 ampere zekering (motorruimte linksvoor) ingaat. het inschakelen van de airco levert een grote stroompiek op. deze loopt hoger op naarmate de compressor ouder wordt. Deze kan dan gaan inbranden in het elektrische circuit op de plaats waar je zekering zit t.b.v. het airco met als gevolg dat er uiteindelijk geen contact meer mogelijk is tussen zekering en voetjes ............
de zekering is dus nog wel heel :!: plaats anders ffff een nieuwe zekering
en probeer de stekertjes/voetjes waar deze ingestoken wordt goed schoon te maken. :!:
Ook wordt wel eens een "zwevende zekering" gemonteerd om de orginele insteek zekering
te vervangen.

is inmiddels een berucht (1 van de vele) xm kwaaltje(s) :(

Kars
afbeelding van Kars

Bedankt voor jouw reaktie, ik zal snel de zekeringen en contacten eens nalopen. Hopelijk dat het daaraan ligt en dus vrij simpel op te lossen.....
Ik heb inderdaad een type 2.