Vraagje over XM verzekeren

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
hanshorters
afbeelding van hanshorters
Vraagje over XM verzekeren

Stel je hebt een XM met een taxatie waarde van 10.000 Euro.
Een XM tot ongeveer 1995 is nog te verzekeren op een oltimer polis.
dan zullen de kosten per jaar ongeveer 200 a 270 Euro zijn.
als je echter een XM hebt die jonger is kom je in de "gewone`verzekeringen terecht. en betaal je de premie over de aanschaf prijs. als je dan geluk heb een flinke `no Claim`te hebben betaal je toch per jaar ongeveer 700 Euro.
Terwijl er hooguit de taxatie waarden wordt uitgekeert.
Weet iemand of er een verzekering bestaat die de premie berekent over het taxatie bedrag, dat maakt de verzekering aanzienlijk goedkoper

wimb
afbeelding van wimb
Re: Vraagje over XM verzekeren

Er zijn diverse verzekeraars die young timers verzekeren, waar onze teergeliefde XM onder valt. Een bekende is Emerpark, maar er zijn er meer.

gomp
afbeelding van gomp
Re: Vraagje over XM verzekeren

Ja, citroklassiek/Nedasco verzekert een Xm op basis van taxatie waarde en berekend op basis daarvan dan ook de polis.

Een Xm zul je bij de gewone verzekeringen naar alle ws niet meer all risk kunnen verzekeren. Een uitkering op basis van taxatie waarde doen ze bij de reguliere polissen ook niet. Enkel dagwaarde en dan heb je al snel een TL te pakken.

Voor mijn witte v6-12 uit '95 word per jaar iets van 650-700 euro betaald met een taxatie waarde van 10k. Dit is een youngtimer verzekering bij citroklassiek. De polis kosten worden daar berekend op de taxatie waarde en het aantal kilomters dat je ermee wilt gaan rijden. Je kunt ook km onbeperkt nemen. (oldtimers polissen gaan vaak maar tot 15k p/j)

Neem je een beperkt aantal kilometers dan willen ze weten wat je dagelijkse voertuig zal zijn.

Nadeel/voordeel van de polis; er is geen bonus/malus systeem op van toepassing. Verder is er een minimum leeftijd van de bestuurder van toepassing.

pre; ik heb nog geen enkele keer moeilijk gedoe gehad als ik iets claimde.

Wat betreft de leeftijd van de auto, ik meen dat die idd eerst 1995 als grens had maar dat die nu is opgeheven. Het gaat nu om het type voertuig en dus zou ook een xm uit 2000 er onder kunnen vallen.

JaapJ
afbeelding van JaapJ
Re: Vraagje over XM verzekeren

Ik zit allrisk bij Diks verzekeringen. Met no-claim korting. 39 of zoiets euro per maand.

rootje2007
afbeelding van rootje2007
Re: Vraagje over XM verzekeren

mijn xm is uit 97 en is all-risk verzekerd bij interpolis, ik meen dat ik iets van 400 per jaar betaal zonder eigen risico voor 15000km op jaarbasis.
de 1 vind dit duur en niet nodig voor een wagen van deze leeftijd, maar ik hecht er waarde aan en heb het er voor over. tevens ook nooit problemen gehad met claimen. laatst nog een complete voorruit vervangen via interpolis.

groet, Ro