Warmlopen V6 motor en druk in koelsysteem.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
adiante
afbeelding van adiante
Warmlopen V6 motor en druk in koelsysteem.

Wie heeft de nare ervaring met een V6 die warmloopt. Mijn motor temperatuur schommelt tussen de 92 en 94 graden. De motor 'kookt' niet, maar zou beduidend beneden de 90 graden moeten blijven. De koelventilator voor de radiateur slaat normaal aan en weer uit.
De druk in het koelsysteem is vrij hoog. Ook weer niet te hoog, want via de vuldop op het expasie vat is er geen verlies van koelvloeistof. Het doorzichtige slangetje blijft droog van binnen.
Na verloop van tijd verzamelt zich lucht in het tankje en geeft de niveau indicatie een te laag vloeistof niveau aan. Ik verdenk een slechte koppakking. Ik heb al geprobeerd om een lekstopper het euvel op te lossen, maar zonder resultaat. Zijn er mogelijk nog dingen die ik over het hoofd zie?

PWV-XM
afbeelding van PWV-XM

Negen jaar heb ik V6 gereden, beduidend beneden 90 graden is me nooit gelukt bij een motor op temperatuur, hooguit in de bergen de helling af. En als de airco aanstaat blijft ie ook iets beneden 90. De temperatuur is dus geen probleem, de lekkage wel. Die had ik ook na 280.000 km. 'k Heb er nog wel tot 304.000 km mee gereden, maar toen ging het mis. En inderdaad, de koppakking was de boosdoener.
:lol:

kakanox
afbeelding van kakanox

gewoon allebei vervangen is de remedie. zo heel moeilijk is het ook weer niet, en met druk in je koelsysteem en te hoge temperaturen doorrijden is alleen maar slecht voor je blok... gewoon een keertje flink opfrissen. kost wat (of een hoop tijd, of een hoop geld :D) maar dan heb je ook wat!