XM aangestuurt met MOTEC M400

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Bert_dm
afbeelding van Bert_dm
XM aangestuurt met MOTEC M400

Hallo daar,

Voor een project op onze facultiet industriële wetenschappen aan het KDG moeten wij een XM V6 aansturen met een MOTEC M400. Nu vragen wij ons af of er al iemand ervaring heeft met zulk project op een XM V6. Alle informatie en tips zijn welkom.
Vriendelijke groet,
Bert

janvantiggelen
afbeelding van janvantiggelen

Hallo Bert,
Ik neem aan dat je het aansturen van de computers in de XM bedoelt. Daar wordt normaal gesproken een Lexia-uitleeskast voor gebruikt bij de Citroën-garage. Oudere types XM kunnen ook worden uitgelezen met een eenvoudige LED-weerstand-schakelaar schakeling. Als je daar meer over wilt weten, heb ik wel wat gegevens! De protocollen van de nieuwe types XM ken ik helaas niet. Het is nog geen OBDII, maar wat wel weet ik niet. Maar ik ben wel heel nieuwsgierig! Houd ons op de hoogte!
Succes en groeten,
Jan van Tiggelen

Bert_dm
afbeelding van Bert_dm
XM met Motec M400

Wel jah,

Inderdaad aansturen, voorreerst kan ik je gerust stellen dat het een oud type XM is ik schat begin jaren 90 zou nog eens moeten kijken. Maar om het project even wat meer toe te lichten: De originele ECU of aanstuurcomputer is uit de XM verwijdert en vervangen door een MOTEC M400 (http://www.motec.com voor meer info). Zo een MOTEC ECU kan je volledig zelf programeren en dat is dus ook hetgene wat wij moeten doen. Een deel van het project bestaat erin een tandwiel te construeren met een sensor die de krukaspositie bepaalt en de positie van cilinder 1 (voor één of andere reden kan die Motec niet met de originele krukassensor omgaan), het tweede deel van het project houdt in dat wij alle parameters omtrend inspuit hoeveelheden en tijdstippen, ontstekingstijdstippen enzovoort moeten ingeven om de motor in eerste instantie te laten draaien (koudstart en stationair) en wie weet met veel geluk vlot te laten rijden en moesten we experts zijn zelfs het tunen van. Nu alle info over de XM is welkom, maar in het bijzonder moest er toevallig iemand zijn die de parameters van de originele ECU heeft of per ongeluk ook zijn XM al eens heeft aangesloten op een MOTEC om die te tunen ofzo dan zouden wij daar veel mee kunnen aanvangen.
vriendelijke groet,
Bert