XM V6 loopt onregelmatig, weinig vermogen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Tricky Dicky
afbeelding van Tricky Dicky
XM V6 loopt onregelmatig, weinig vermogen

Help!
Mijn XM V6 break loopt onregelmatig. Pakt bij optrekken wel op, maar bij een toerental van ca. 2700 houdt de motor in en komt pas heeeeeeel langzaam op toeren, wat lastig is bij inhalen. E.e.a. gaat gepaard met schokkerig gedrag van de motor. Ook lijkt de motor minder vermogen te kunnen leveren. Computer bij Citroen garagist laat geen afwijkingen zien. Nieuwe bougies geplaatst. Zo te zien lekt er geen stroom uit bobine en bougiekabels. Wie heeft iets soortgelijks wel eens meegemaakt?

citroen26
afbeelding van citroen26

al eens gekeken naar de stappenmoter: als deze continue blijft openstaan dan hebt je te weinig power onderin en de moter krijgt dan te veel lucht tijdens stationairloop hetgeen resulteerd in het onregelmatig lopen van de moter.

janvantiggelen
afbeelding van janvantiggelen

Welke V6 heb je? Als het de nieuwe is (va modeljaar 1998): ik heb een tijdje terug iets soortgelijks meegemaakt; bleken de verbindingsstukken te zijn tussen de bougies en het bobineblok wat pal daarop is gemonteerd bij deze motor. Dit zit allemaal op de voorste drie cilinders en was een fluitje van een cent om te vervangen. Het zoeken naar de oorzaak was wel lastig en kostbaar....
Succes en groeten,
Jan