XM V6... x4

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
MathieuW
afbeelding van MathieuW
XM V6... x4

Dag allemaal

Ik ben nieuw op dit forum. Mijn nonkel heeft een aantal XM's in opslag (3x ES9 en 1x PRV, zeker 3 manueel, eentje ben ik niet zeker), welke al een aantal jaar stilstaan. Nu zou ik deze graag opmaken en zelf ook van eentje gebruik maken. 

Omdat ze al enkele jaren stil staan (zo'n 7-8 jaar gok ik) en ik eigenlijk begin van de zomer een aantal weken gebruik zou willen maken van een auto met trekhaak, zou ik er eentje op korte termijn in orde willen maken. Ik ben er nog niet echt uit de welke, de PRV zal het makkelijkste zijn aangezien deze een distributieketting heeft ipv een riem gok ik (al is dat natuurlijk geen groot hekelpunt)? Voor de rest zullen ze dezelfde aandachtspuntjes hebben neem ik aan?

Iets anders om over te denken is wat het sleepgewicht is van een XM. De meeste XM's die ik tegen kom hebben een maximum van 1500kg, terwijl de trekhaken die ik op internet vind een rating hebben van 1800kg. Hoe komt dit?

De bedoeling is dus om van deze 4, 3 goede te maken (eentje heeft zowiezo een kapotte motor).

Binnenkort meer updates... 

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE:

Dag Mathieu, welkom. Dat klinkt als een leuk project. Je boft maar met zo'n nonkel  

Ik zou even goed kijken welke het minste schade en roest hebben.  De PRV ken ik persoonlijk niet maar weet wel dat die gepaard gaat met de heerlijke maar lekkage-gevoelige Diravi-stuurbekrachtiging. Let daar goed op.

Ik ben heel benieuwd .... en we zijn dol op foto's ...

__________
Crepuscule

MathieuW
afbeelding van MathieuW
RE: XM V6... x4

Dag Veen,

Inderdaad leuk om zo'n nonkel te hebben, die ook autofan is zoals ik. Ik rijd momenteel met een BMW 850Ci uit zijn stal...

Enig probleem: hij woont zo'n 700km van mij (in Duitsland). Foto's volgen hopelijk over een aantal weekjes.

Mathieu