XMaurice en z'n XM Tecnic

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
XMaurice
afbeelding van XMaurice
  • XM 2.0i Tecnic - 1991
XMaurice en z'n XM Tecnic

Hoi. Ik ben nieuw op dit forum, dus stel mezelf en mijn XM graag even voor. Ik ben Maurice, 42, en ik woon in Amsterdam. Ik heb al heel wat Citroens versleten, maar de vierkante jaren '80 modellen horen toch wel tot mijn favorieten. Ik weet nog goed hoe ik met mijn neus op de showroomruit van Lubbers Huisman in Nijmegen stond geplakt toen de XM uit kwam! Naast mijn XM (kom ik zo op) heb ik nog een BX 19GT uit 1985 en een CX 2000 Super uit 1976. En voor dagelijks vervoer een Cactus HDI (ja, een diesel met lage bijtelling 

Mijn nieuwste aanwinst is dus een XM. Niet mijn eerste, maar al nummer 4. Ik begon in 2001 met een XM 'Oort' uit 1991 op gas. Die werd vervangen door een 2.1 TurboDiesel uit 1993 - een van de fijnste auto's die ik heb gehad. Dat waren dagelijkse auto's. Een paar jaar later, zo rond 2008, 'redde' ik een witte 2.0i Comfort van de ondergang. Dat was mijn eerste hobby-XM, die ik een paar jaar heb gehad. 

Na een aantal XM-loze jaren ging het weer kriebelen. 'Nu is er nog een mooie vroege (liefst eenspaaks) XM te vinden, straks ben ik te laat', was het excuus waarmee ik van mezelf weer op zoek mocht. En jawel, na even zoeken vond ik er een: een mooie 2.0i Tecnic uit 1991, in Duitsland. 113000 kilometer in 25 jaar, en in mooie originele staat. En omdat Tecnic Duits is voor Ambiance, heeft-ie alle leuke opties.  

Plaatjes zijn beter dan praatjes natuurlijk. 

 
Dit is de eerste foto die ik maakte, en ik was direct verkocht. De auto komt uit Warendorf, een stukje ten oosten van Munster. 


In de rij bij de RDW. Ik heb erg gelachen om het commentaar van de wachtende handelaren om mij heen: 'kijk daar, die Citroen, da's een regelrechte rampenbak'. Maar ook veel spontane complimenten over hoe leuk een XM is!


Goedgekeurd!


En nu maar wachten tot de pekel weg is...


Nog een familieportret met zijn kleine broertje, de BX 19GT.

Ik heb veel gehad aan de aankooptips en het forum en ben ook lid geworden van de club. De XM heeft inmiddels een Nederlands kenteken, dus ik kan niet wachten tot ik er 'mee aan de slag' kan!

 

 

 

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE: XMaurice en z'n XM Tecnic

Mooie wagen Maurice, zo zie je ze niet veel meer. En wat een fraaie verzameling Citroëns heb je. Welkom hier!

__________
Crepuscule

tom
afbeelding van tom
RE: XMaurice en z'n XM Tecnic

Fraai exemplaar, ziet er nog strak uit! Ik hou wel van die echt "franse" kleuren, veel plezier ermee

XMaurice
afbeelding van XMaurice
  • XM 2.0i Tecnic - 1991
RE:

Dank jullie wel! Hij is deze week even technisch onder handen genomen. De schade viel mee: wat verdroogde slangen en rubbers. Nog een paar goede plensbuien om de pekel weg te spoelen en ik kan op pad!