2.1D stationair onregelmatig.

Pagina's

41 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
pbrink
afbeelding van pbrink
RE:
Marc Alsemgeest
afbeelding van Marc Alsemgeest
  • 10 XM's in bezit gehad, waarvan 8 gereden. Totaal ca. 2.000.000 km.
  • Nu C6 2.2 HDi, zwart
RE:

Wowwee! Dat is een goed resultaat. 
 

Doe je dit ook voor anderen? Uiteraard tegen betaling?
Dit doet de mijne bij koude start

Plus veel rook uit de uitlaat en moeizaam optrekken. Het wel een TD, dus misschien wat lastiger uitbouwen, maar dat kan ik evt. bij mijn garage laten doen.

Voorgangers: BX 19D: SR-39-ZY (rood); XM 2.1TD YS-93-GH(Berline Rouge); XM 2.1TD HL-LR-66(Berline Noir Verni); XM 2.1TD JN-SP-74(Break Vert Vega); XM 2.1TD 08-RD-VZ(Break Vert Vega); XM2.1TD 12-DF-FK (Break, Vert Vega)

Veen
afbeelding van Veen
  • XM Turbo CT Exclusive
  • XM V6 24v Multimedia
  • XM Turbo CT SXclusive
RE: 2.1D stationair onregelmatig.

Loopt weer als een zonnetje. Proficiat!  

__________
Crepuscule

JaapSt
afbeelding van JaapSt
  • XM 2.5 TurboD Break
RE: 2.1D stationair onregelmatig.

Goede reparatie! Overigens best brakke constructie die pomp.

Kon je hem er nou afschroeven zonder distributie te verwijderen?

@Marc: hoeft niet perse de pomp te zijn. Verstuivers keer laten controleren. Geen lucht via brandstoffilter. Turbo?

 

Jaap

pbrink
afbeelding van pbrink
RE: 2.1D stationair onregelmatig.

@Marc: mijne is ook een TD maar dat maakt voor de pomp niet uit. Als jouw pomp niet lekt zou ik idd. zoals JaapSt aangeeft eerst eens naar de verstuivers kijken. Een lekkende pomp geeft denk ik niet het beeld wat jij hebt. Mijn Dame reed ook prima boven de 1500 toeren en niets geen blauwe rook oid. Hoeveel km heb je op de teller staan? Bij mij 412.000 maar ik denk dat de pomp wellicht al wat langer lekte want het was mij wel al eerder opgevallen dat bij het stationair lopen er soms een hikje was maar heb daar toen geen aandacht aan geschonken.

@JaapSt: die pomp is denk best wel ok, helaas worden de afdichtingen hard maar die zijn ook 24 jaar oud en toch wel 412.000 km gelopen. Het was voor mij de 1e keer dat ze mij een beetje in de steek liet.

uitbouw/inbouw. Ja, het kan zonder de distributie te verwijderen. Wel moet de multiriem worden gelost, krukaspoelie eraf en onderste distributie kap eraf. Dan nog de bovenste kap bij de pomp eraf halen. Heb wel een blokkeer sleutel gemaakt om de poelie van de pomp te blokkeren bij het verwijderen en monteren van de bout die de poelie vast houd. 3 bouten van de pomp losmaken waarbij de onderste echt lastig is maar lukt wel. Ook een plaatje met 2 M7 boutjes heb je nodig om de poelie van de as te drukken. Wel even eerst het vliegwiel vastzetten via het gaatje achter de start motor.

De pomp: Als je alleen keerringen etc. vervang heb je geen speciaal gereedschap nodig. Dat zou ik nu wel in 4 uurtjes kunnen(heb eerst een steun gemaakt voor in de bankschroef). Zorg ervoor dat je niets verdraaid en aangezien er een spie op de as zit kan het eigenlijk niet verkeerd gaan. Die kabel koste me meer dan een dag.

Ik begrijp echter niet waarom een revisie bedrijf dit niet zou willen doen. Stel ze rekenen 50E/uur en 8 uur totaal incl. op de testbank dan zou je 400E kwijt zijn.

De specials: